Tryck på bilden för att se fler bilder

Cadillac sixty two convertible –58

1 kr Inlagd: 19 november, 17:34

Cadillac Convertible Turquoise Dream -58

The ultimate crusi’n machine of the american history. Id plate never removed from body. Showwinner, utställningsbil, bara originaldelar och dom bästa och dyraste materialen har använts till att återskapa en av 1950 talets mest genomdesignade tungviktare som GM i Detroit levererade 1958. Eldorado wheels i 24k guld,grill guldförgylld,emblem,mm i guld,men inte mer än att vagnens originalkänsla kan behållas och förbättras.
Originalfälgar o navkapslar finns, nytt continentalkit i kartong medföljer, Air condition, powerbrake, powersteering, 2 way powerseat, powertop, foglamps, ezy glass m.m. Renoverad under ca 5 år och ca 6000 arbetstimmar har lagts ner och enorma pengar i lack, krom och guld i en redan fin och solid california bil. Vagnen var helt oskruvad. Allt omkromat av legendariska Arvika nickel o krom och Excellent i Stockholm i slutet av 1980-talet.Original bultar,skruvar,brickor,shims,beslag mm mm,är rostskyddade utöver det vanliga,med nickel i botten och före gulkromateringen (gulförzinkningen) det blir också ett bättre djup i dom förzinkade delarna inte så flammiga som dom annars kan vara, eller brukar vara. Gulförzinkningen var delarnas original nyans när den lämnade fabriken 1958.
Varenda detalj har varit plåtren och behandlad på ett ytterst varsamt sätt genom handslipning, glasblästring, olivinsandsblästring men absolut inte mer än vad som krävts för att få plåten kliniskt ren. Därefter tvättad kliniskt ren, och påförd 2k epoxygrund 4 varv, alla delar inklusive kaross är vattenslipade som sista åtgärd med 800 as papper, därefter pålagd 2k Glasurit 21 linjen 6 varv på allt. Absolut inga sprutlacksburkar har använts någonstans på denna vagn! Dagens 2k burklack behöver inte vara dåligt på något sätt, men man kommer inte i närheten av en äkta proffssprutad bilfärg som rostskyddar och ger ytan både ett annat djup,tjocklek och längre motståndskraft mot nötningar och slitage över tid. Dessutom om en mindre skada skulle uppstå så finns det mkt färg att polera på, och på det viset kan man undvika besvärliga och dyra omlackeringar.
Världens mest krom och guldtyngda Cadillac convertible av 1958 årsmodell. Ställ den i ett showroom eller använd den till crusin soliga sommardagar, går som en dröm. Bilen är dyr. Fin California bil avställd redan 1964, lågmilare 2 ägare/brukare sedan 1958,1 äg i USA 1 äg i Sverige sedan 1984.

Detaljer

Märke Cadillac
Årsmodell 1958
Miltal 4 600 mil
Bilen finns i Sverige
Besiktigad i Sverige Ja

Säljes av

  • 58 cad
  • skellefteå, Sverige
  • Telefon:
  • E-post:

Rapportera annonsen

Anledning för rapportering(Obligatoriskt)
Din e-postadress används endast av oss om vi behöver kontakta dig.